Valvoline Homepage Lubricant Advisor About Ashland
print this page

Valvoline proizvodi & servisi

Prvi brend - Prvi u inovacijama
Dr. John Ellis, američki fizičar, otkrio je svojstva podmazivanja sirove nafte tokom istraživanja potencijalnih grejnih mogućnosti sirove nafte. Ulje koje je razvio 1866. godine efikasno je radilo na visokim temperaturama i bilo je specijalno pogodno za podmazivanje velikih parnih sistema tog vremena. Ulje za cilindre Dr. Elisa oslobađalo je jednostavniji rad ventila u parnim mašinama. Osam godina kasnije nazvao je svoje ulje "Valvoline"; bio je to prvi registrovani brend u mladoj naftnoj industriji. Njegov proboj rešio je probleme gumenih ventila, korodiranih cilindara i zaptivaka - uspostavljajući bolje osnove za efikasnije parne moći i rast U.S.-a kroz parne brodove i vozove.  Danas, ValvolineTM maziva, hemikalije i proizvodi za negu automobila se proizvode i prodaju u više od 100 zemalja od strane Ashland Consumer Markets (Valvoline), poslovne jedinice Ashland Inc.

Prednost inovacija
Ashland rukovodi svetskom mrežom laboratorija koje razvijaju i testiraju Valvoline proizvode visokih performansi koji prevazilaze specifikacije, kako bi pružili korisnicima sigurnost da će njihova vozila funkcionisati najbolje što mogu.

Više od veka kvaliteta
Posle skoro 140 godina uspeha, brend Valvoline je prepoznat po vrhunskom kvalitetu usluga i proizvoda sa milionima lojalnih klijenata širom sveta. 

Posetite http://www.valvolineeurope.com/serbia/products za više informacija o svim našim proizvodima

 
Valvoline brands
SynPower MaxLife DuraBlend Turbo VR1 Racing ProFleet AllFleet Valvoline HD Premium Blue Tectyl VPS
ashland